Vier geweldige fietstochten in Europa

Fietsvakanties moeten een van de beste manieren zijn om Europa te ervaren. De vrijheid die je krijgt om door het Europese platteland te fietsen, geeft je een uniek perspectief op het land dat je bezoekt, waardoor je de lokale cultuur en geschiedenis in een hele regio kunt ervaren. Dit artikel gaat in op een selectie van reizen in verschillende Europese landen, om u een idee te geven van het aanbod.

Frankrijk

Frankrijk moet een van de beste bestemmingen zijn om te bezoeken als u op zoek bent naar afwisseling. Fietsvakanties in Frankrijk zijn een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur. Een van de meest populaire routes begint in de wijngaarden van St. Emilion in de buurt van Bordeaux en loopt 270 km naar de middeleeuwse gemeenschap van Cahors. De route voert je door het hart van Frankrijk, kronkelend langs de oevers van de rivier de Dordogne, door steden als Bergerac en een aantal middeleeuwse dorpjes, voordat je eindigt in de Vers-vallei en het prachtige wijngebied van de Lot.

Duitsland

Onze volgende fietsvakantie is op het prachtige Duitse platteland. Iets langer dan de Franse tour, op 300 kilometer, verkent dit Duitse avontuur het indrukwekkende gebied rond de Beierse meren. De rit begint in München en vertrekt door de nabijgelegen beschutte valleien en pittoreske Beierse gemeenschappen. Het slingert zich een weg langs de rivier de Loisach en omhoog in een vallei tussen de Karwendel- en Wetterstein-bergketens, voordat het uiteindelijk de historische buitenpost van Bad Tolz en de Tegeemsee bereikt. Deze fantastische reis geeft een goed inzicht in het traditionele Duitsland. Wil je liever een city trip, ga dan eens fietsen in Keulen, dat is de perfecte stad om per fiets te verkennen.

Groot Brittanië

Iets korter dan de eerste twee, slechts 240 km lang, maar net zo populair, is de indrukwekkende kust-tot-kust-route in het noorden van Engeland. De route begint in Whitehaven aan de kust van Cumbria en loopt naar de zandkust bij Wearside. De lengte tussen de twee is een mix van oude spoorlijnen, stille landwegen en adembenemend heuvellandschap, met populaire haltes onderweg, waaronder Keswick, Penrith en Alston.

Spanje

Onze laatste fietsvakantie is een veel langere tocht, die 480 kilometer door het Spaanse platteland beslaat. De route wordt vaak in slechts vijf dagen afgelegd, maar je kunt er uiteraard langer over doen als je niet zo atletisch bent. Het pad is gebaseerd op een oud pelgrimspad, tussen St. Jean Pied, in de Franse Pyreneeën, en Santiago de Compostela; hoewel er de mogelijkheid is van een kortere reis vanuit Leon. Over het algemeen is het een geweldige manier om dit deel van de wereld in je op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *