Vakantie in eigen land

Een van de meest gezellige dingen om te doen met mijn familie vind ik op vakantie gaan. Wanneer je op vakantie gaat is iedereen even weg uit het drukke leven van thuis. Bijna iedereen is een stuk relaxter en vrolijker op vakantie. Dat is vaak ook de bedoeling wanneer mensen er even tussenuit gaan. Wij gaan met onze familie vaak naar Limburg. Sinds ik mij kan herinneren rijden we daar dan allemaal heen en zodra we Limburg binnenrijden stroomt het vakantiegevoel de auto eigenlijk al binnen. De omgeving veranderd, het is namelijk heel anders dan de randstad. Voor mijn gevoel is het minder vlak dan de randstad, waar wij vandaan komen. Vooral in het zuiden van Limburg glooit het landschap aardig. Dat is dus richting de Belgische en Duitse grens. Vaak als wij in Limburg op vakantie zijn gaan we ook wandelen in België en Duitsland. Je bent dan dus op vakantie in eigen land maar hebt toch het gevoel dat je heel ver weg bent. 

Verschillende vakantieparken

Vaak gaan wij opzoek naar een limburg vakantiepark. We hebben al aardig wat leuke vakantiewoningen gehad de afgelopen jaren. Elk jaar opnieuw was het een groot succes om naar een leuk vakantiepark te gaan met de hele familie. Ik herinner me nog goed dat we een keer vakantiewoningen in een kasteel hadden gehuurd. Dit kasteel was helemaal omringd door natuurschoon. Het was fantastisch om hier een keer in te slapen. Andere jaren hadden we wel eens allemaal huisje op een groot park gehuurd waar dan ook een zwembad aanwezig was. Dit was dan niet zomaar een zwembad maar echt een groot tropisch zwembad met veel glijbanen. Het kwam dat jaar heel goed uit dat we een lekker tropisch zwembad op het park hadden omdat het weer tegen viel. Er was veel regen en het was koud, niet zo lekker weer om te wandelen dus. 

Gezellige activiteiten met de familie

Gelukkig bepaalt het weer niet alles. Onze familie houdt namelijk heel erg van spelletjes spelen. Dit is dan ook het voordeel als we huisjes op het park dicht bij elkaar huren, dan kunnen we makkelijk van het ene naar het andere huisje wandelen. We spelen dan enorm veel spelletjes, eten samen en gaan overdag op pad. We hebben ook wel eens met de hele familie een leuke vakantiehoeve gezeten. Het voordeel hiervan was dat we nog makkelijker naar elkaar konden lopen. Het was namelijk allemaal verbonden binnen in de hoeve. Kortom elke vakantie in Limburg met mijn familie heb ik hele goede herinneringen aan. Echt een aanrader wanneer men denkt aan vakantie in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *