Op zoek naar een goede slaapzak? Houd hier rekening mee!

Gaat u binnenkort kamperen, naar een festival of hiken? Grote kans dat u dan een slaapzak nodig hebt. Wanneer u deze nog niet heeft, is het dus tijd om op zoek te gaan naar de perfecte slaapzak. Maar hoe vindt u die eigenlijk en waar kunt u het beste op letten bij het uitzoeken van een slaapzak? Wij zetten een aantal tips voor u op een rij.

Zoek een degelijk merk uit

Ten eerste is het belangrijk dat de slaapzak van een degelijk merk is. Slaapzakken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen, maar over het algemeen geldt; goedkoop is duurkoop. Wanneer u een slaapzak van een goed merk koopt, kunt u hier waarschijnlijk (bijna) uw hele leven meedoen. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het kopen van een nieuwe! Op zoek naar een goed merk? Kijk dan eens voor een Nomad slaapzak.

slaapzak kopen

De optimale temperatuur

Iedere slaapzak heeft een optimale temperatuur en een temperatuur range. Dit betekent bij welke temperatuur de slaapzak optimale temperatuur biedt. De temperatuur range is meestal een graad of 15/20, bijvoorbeeld van 0 tot en met 15 graden. De optimale temperatuur ligt hier tussenin, bijvoorbeeld op 10 graden. Bij het uitzoeken van een slaapzak is het belangrijk om te bedenken wanneer en onder welke weersomstandigheden u de slaapzak het meest zult gebruiken. Als u een weekendje naar een festival in Nederland gaat zal het immers ander weer zijn dan wanneer u een aantal maanden in Australië gaat backpacken. Bedenk dus bij wat voor weersomstandigheden u de slaapzak wilt gebruiken, en zoek een slaapzak uit die hierbij past.

Het gewicht

Als laatste is het gewicht van de slaapzak belangrijk. Wanneer u met de auto op vakantie naar een camping rijdt, zal het gewicht niet erg veel uitmaken. Wanneer u echter gaat hiken of naar een festival gaat en al uw spullen mee moet sjouwen, is het echter fijner om geen al te zware slaapzak te nemen. Echter geldt vaak wel dat hoe dikker – en dus warmer – hoe zwaarder de slaapzak. Zoek dus een slaapzak met een goede balans tussen het gewicht en de warmte voor optimaal comfort, zowel tijdens het slapen als tijdens het sjouwen.

Op zoek naar een goede slaapzak? Kijk dan eens op de website van Nomad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *