Marokko

Een lijst opstellen met dingen om te doen in Marokko is bijna onmogelijk. Het land is zo divers dat je hier van alles kunt doen. Van skiën (echt waar) tot sandboarden en van eeuwenoude steden tot hippe bars. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor avontuur en vermaak. 

Wij vroegen aan Ties van Reis-Expert.nl wat zijn favorieten in Marokko zijn. Ben jij klaar om Marokko te ontdekken?

#1 Wandel door de blauwe straten van Chefchaouen

Chefchaouen is de mooiste stad van Marokko. Althans, zo wordt het door velen omschreven. Niet geheel onterecht. Dit slaperige stadje, gesticht in de 15e eeuw, is net een openluchtmuseum. 

Het stadje staat bekend om de kleurrijke gebouwen die in honderd tinten blauw zijn geschilderd. Dit schijnt de muggen tegen te houden. In combinatie met de smalle straatjes, het uitzicht op de bergtoppen en sfeervolle markten, maken Chefchaouen een van de meest pittoreske steden van het land.

#2 Slaap in de woestijn

Een van de leukste dingen om te doen in Marokko is overnachten in de Sahara. Wie wil dat nu niet? Slapen onder de sterren, ver weg van de bewoonde wereld, midden in de woestijn is voor iedereen een onvergetelijke.

Je kunt op een kameel, of met een 4WD richting je kamp waar je getrakteerd wordt op een magische zonsondergang. De stad Merzouga is de beste plek om je trip naar de woestijn te regelen.

#3 Bezoek een van de souks

Naar Marokko afreizen zonder een souk te bezoeken kan niet. Souks zijn doolhofachtige bazaars/markten die je vaak vindt in de historische medina van steden als Fez, Marrakesh en Meknes.

Het is een soort mini-stad in een stad, gevuld met kleuren, geuren en geluiden. Het is de plek waar je de typische Aladdin lampen, kleurrijke kleden en bijzondere potten kunt kopen. Een souk is de beste plek om je souvenirs te kopen. Kleine tip; bereid je onderhandelingskunsten voor.

#4 Overnacht in een riad

Wat geldt voor het bezoeken van een souk, geldt zeker voor overnachten in een riad. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis dat is verbouwd tot hotel. Van alle accommodaties zijn de Riads veruit het meest sfeervol.

De meeste bevinden zich in de oude medina’s van steden als Chefchaouen, Fez en Marrakesh. Medina’s zijn vaak druk en chaotisch, maar binnen de muren van de riad vind je een oase van rust en stilte. Riads zijn stuk voor stuk meesterwerken, met ingewikkeld mozaïekwerk, tegelvloeren en sierlijke bogen. Sommige hebben zelfs een zwembad en een dakterras.

#5 Leer surfen

Je verwacht het misschien niet in Marokko, maar dit is een van de beste plekken in Afrika om te leren surfen. De Atlantische kust van het land biedt veel surfbreaks. Sommige zelfs van wereldklasse.

Taghazout is de beste bestemming om te surfen, hoewel de omstandigheden hier soms uitdagend kunnen zijn. Overigens kun je hier niet alleen golfsurfen. Ook wind- en kitesurfers komen massaal naar Marokko. Vooral de populaire badplaats Essaouira is bekend bij surfers.

#6 Rij (of wandel) door de Dadés kloof

Veel mensen komen naar Marokko om de steden te ontdekken, maar de natuur in Marokko is minstens zo indrukwekkend. Een van de mooiste plekken van het land is de Dadés kloof of Dadés vallei. Ook wel bekend als Dadés Gorges.

Dit is de plek met een paar van de mooiste uitzichten in Marokko. Oude roestkleurige en paarse bergen die gesplitst worden door zigzaggende rivieren en gigantische rotsen. Je vindt er boomgaarden met vijgen-, amandel- en olijfbomen en veel oude traditionele dorpen. Als je geen tijd hebt kun je een roadtrip maken, maar anders is het een aanrader om hier te overnachten en te voet de omgeving verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *