Festival pakken tijdens je vakantie in Friesland

Heb je samen met je vrienden een vakantiehuis Friesland gehuurd om lekker te genieten van een vakantie Friese meren? Dan zijn jullie waarschijnlijk wel op zoek naar de evenementen en festivals om mee te pakken tijdens jullie vakantie in Friesland. Hieronder zetten we de evenementen en festivals voor je op een rij. 

Fries StraatFestival in Leeuwarden

In een keer per jaar vindt het Fries StraatFestival in de binnenstad van Leeuwarden plaatst. De binnenstad van de hoofdstad van de provincie tovert zich dan om als straattheater met vol muziek, dans en theater. 

Oerol op Terschelling

Oerol is een eigenzinnige festivalorganisatie op het eiland Terschelling. Jaarlijks bouwen zij een tijdelijke ideale samenleving op die een blijvend effect heeft op het erkennen van de kracht van kunst en het zien van de schoonheid van ons landschap en de mensen die er wonen.

Oerrock in Ureterp 

Houden jullie wel van rock? Dan is Oerrock in Ureterp misschien iets voor jullie. Leven in de brouwerij brengen, dat is wat een vriendengroep uit Ureterp wilde. Daarom zijn zij sinds 2019 gestart met de organisatie van dit festival, wat inmiddels het grootste muziekfestival is van Noord-Nederland. Ook zijn er top 40 artiesten te vinden. Voor ieder wat wils. 

Sneekweek in natuurlijk Sneek

Sneekweek staat in het teken van een internationale zeilwedstrijd op het Sneekermeer. Leuk om met het bootje de overtocht te maken naar Starteiland en de sfeer te proeven van de wedstrijd. In de hele stad vindt een en al gezelligheid plaats. Zo vind je er een kermis terug en vinden er op de diverse pleintjes in Sneek festivals plaats met bekende dj’s. Sport en gezellig!

We hebben een aantal evenementen en festivals toegelicht, maar je hebt ook nog de:

  • Visserijdagen, een jaarlijks evenement in Harlingen
  • Friese Ballonfeesten, een jaarlijks evenement in Joure
  • Slachtemarathon, een vierjaarlijks sportevenement over de Slachtedijk
  • Flaeijelfeest, een jaarlijks evenement in Nieuwehorne
  • Admiraliteitsdagen, een jaarlijks evenement in Dokkum
  • Skûtsjesilen, jaarlijkse zeilwedstrijden met originele Friese platbodems, genaamd skûtsjes, op de Friese meren
  • Agrarische dagen, een jaarlijks meerdaags evenement in Franeker

Daar zit vast wel iets leuks voor jullie tussen om er een geslaagde vakantie Friese meren van te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *