Camper vakantie nieuw zeeland

Nieuw Zeeland is een ideaal land voor een prachtige camper vakantie. De wegen zijn goed, de natuur is prachtig en er zijn meer dan voldoende kampeerplekken beschikbaar. Bovendien is er Nieuw Zeeland ontzettend veel te zien en op sommige plekken kun je zelfs wild kamperen! Hoe gaaf is dat? In dit artikel vertel ik je meer over een camper vakantie in Nieuw Zeeland. Ik deel mijn tips voor compleet verzorgde camperreizen en bespreek de mogelijkheid om zelf een camper te huren in Nieuw Zeeland. 

Kamperen in Nieuw Zeeland

Een camper vakantie in Nieuw Zeeland is werkelijk fantastisch! Je ervaart een ultiem gevoel van vrijheid en kunt gaan en staan waar je maar wilt. Bovendien zijn de wegen in Nieuw Zeeland uitstekend ingericht op het vanlife. Zo zijn er bij vrijwel ieder uitkijkpunt dat je onderweg tegen komt meerdere camperplaatsen beschikbaar, waar je op je gemak de camper kunt parkeren en rustig van het uitzicht kunt genieten.

Maar goed, waar kun je een camperreis Nieuw Zeeland boeken? Tegenwoordig zijn er meerdere reisspecialisten die camper vakanties in Nieuw Zeeland aanbieden. Als tip wil ik je meegeven dat je minimaal 3 weken nodig hebt om Nieuw Zeeland écht te ontdekken. Als je veel wilt zien, zal het namelijk regelmatig voorkomen dat je enkele uren per dag in de camper zit om op een andere bestemming te komen. 

Wist je trouwens al dat Nieuw Zeeland uit 2 eilanden bestaat? Afhankelijk van het aantal weken dat je wilt boeken, is het verstandig om uit te zoeken of je beide eilanden wilt bezoeken of een specifieke voorkeur hebt voor het Zuidereiland of het Noordereiland. Qua reistijd scheelt het namelijk enorm. Heb je budget voor 4 tot 6 weken? Dan kun je gerust beide eilanden bezoeken. Kun je maximaal 3 weken op reis? Dan kun je wellicht beter kiezen voor één van de eilanden. 

Camper huren Nieuw Zeeland

Naast het feit dat je compleet verzorgde camperreizen naar Nieuw Zeeland kunt boeken, kun je er ook voor kiezen om zelf een camper te huren. In dit geval boek je dus alles apart. Je boekt zelf je vliegtickets en bent vrij om je eigen route te bepalen. Als je besluit om het op deze manier aan te pakken is het overigens om jezelf goed voor te bereiden. Een camper huren in Nieuw Zeeland is geen hogere wiskunde, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Denk bijvoorbeeld alvast na over het type camper dat je wilt huren. Ga je voor een familiecamper of is een budget camper ook voldoende? Wil je daarnaast een self contained of non self contained camper huren? En hoeveel kilometers wil je ongeveer gaan rijden? Dit zijn zaken om vooraf uit te zoeken. Verdiep je hier dus in, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zoals gezegd is het niet heel moeilijk om een camper te huren, maar het is wel alvast slim om je hier enigszins in te verdiepen. 

Tot slot heb ik nog 2 handige tips voor je. Zorg ervoor dat je een offline wegenkaart van Nieuw Zeeland download, zodat je altijd en overal een kaart ter beschikking hebt. Hiermee voorkom je dat je de weg kwijt raakt, aangezien het internet in Nieuw Zeeland nogal eens te wensen over laat. Daarnaast kun je ook alvast de apps Spaceships en CamperMate downloaden. Dit zijn apps die speciaal zijn ontwikkeld voor camper vakanties in Nieuw Zeeland. In de apps tref je een ruim overzicht van alle kampeerplekken in Nieuw Zeeland. Super handig toch? Er zijn zelfs gratis kampeerplekken beschikbaar. Mooier gaat het niet worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *